dimecres, 3 de juliol del 2019

DECRET 1/2019 (Sobre la convocatòria d'eleccions presidencials)

PREAMBUL
La Presidència interina de la República d'Antares i la Calderona (d'ací endavant, Antares) publica aquest decret 1/2019 per a la convocatòria d'eleccions presidencials a Antares per un mandat de quatre anys (2019-2023). Aquestes eleccions seràn previstes per a fer-se el diumenge 1 de setembre de aquest mateix any 2019.

1. CALENDARI PREVIST
- 3 de juliol de 2019: convocatòria d'eleccions presidencials.
- Des del 3 de juliol a l'1 d'agost es presentaràn les candidatures presidencials, les quals no necessitaran cap tipus d'aval mínim donades les condicions demogràfiques nacionals. Els hipotètics candidats hauran de presentar la seua candidatura a les oficines de l'actual presidència interina. En cas de donar-se per deserta en el temps de presentació de candidatures les eleccions no es cel·lebrarien i l'actual President interí permaneixeria el mandat de quatre anys al capdavant d'Antares.
- Des de l'1 d'agost a l'1 de setembre: El primer d'agost es publicaràn totes les candidatures proclamades en un decret als efectes. Mancant una llei electoral antarenya, la Presidència interina ha decidit donar tot el mes d'agost per a que els candidats façan campanya electoral.
- La proclamació com a President del candidat elegit serà prevista per al següent diumenge a partir de la celebració de les eleccions.

2. CONDICIONS PER A LA PRESENTACIÓ DE CANDIDATURA
1- Tot aquell que vullga presentar la seua candidatura ha de tindre la condició nacional d'antareny.
2- L'edat minima del candidat per a la presentació de candidatura s'establix en els vint (20) anys.
3- El candidat a l'hora de presentar la seua candidatura farà constar les següents dades:
- Nom i cognoms
- Data de naixement
- Nom de la candidatura (pot ser candidatura independent o amb el nom d'una formació política)
4- Tot aquell ciutadà que tinga en vigor en el moment de la proclamació de les candidatures una pena per crims o haja estat desposeït de la nacionalitat antarenya serà descalificat de la llista dels candidats.

3. MÈTODE D'ELECCIÓ
- El candidat més votat el dia de les eleccions serà porclamat President de la República d'Antares i la Calderona, després del jurament de les lleis fonamentals antarenyes.
- Tots els ciutadans antarenys estan obligats a votar, ja siga en blanc o a qualsevol candidat. L'abstenció serà castigada.
- La forma de votació serà la següent: el govern facilitarà unes paperetes en blanc on cada votant escriurà el nom del candidat elegit per ell. Després, aquestes paperetes seràn dipositades en una caixa i al termini de la jornada electoral s'efectuarà el recompte.

Restant signat i proclamat aquest decret a Ciutat-Castell el dia 3 de juliol de 2019 pel Molt Honorable Senyor President en Lluís Esteve i Rando.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada